Francisc Munteanu

Biografie şi Bibliografie

 -
Francisc Munteanu (n. 9 aprilie 1924, com. Veţel, judeţul Hunedoara; d. 13 aprilie 1993) a fost un regizor şi scenarist de film român.

Filmografie

Ca regizor

    * Valurile Dunării (1959) - regizor secund
    * Soldaţi fără uniformă (1960)
    * Drum nou (1961) (partea "Lada cu zestre")
    * Cerul n-are gratii (1962)
    * La vârsta dragostei (1963)
    * La patru paşi de infinit (1964)
    * Dincolo de barieră (1965)
    * Cerul începe la etajul III (1967)
    * Tunelul (1967)
    * Cântecele mării (1970)
    * Sfânta Tereza şi diavolii (1972)
    * Pistruiatul (1973)
    * Roşcovanul (1976)
    * Melodii, melodii... (1978)
    * Detaşamentul 'Concordia' (1980)
    * Un petic de cer (1983)
    * Zbor periculos (1984)
    * Vara sentimentală (1985)
    * Duminica în familie (1987)

Ca scenarist

    * Valurile Dunării (1959)
    * Camera albă (1964)
    * Dincolo de barieră (1965)
    * Cerul începe la etajul III (1967)
    * Tunelul (1967)
    * Cântecele mării (1970)
    * Dragostea începe vineri (1972)
    * Pistruiatul (1973) - serial TV
    * Evadarea (1975)
    * Zile fierbinţi (1976)
    * Detaşamentul 'Concordia' (1980)
    * Ana şi hoţul (1981)
    * Pruncul, petrolul şi Ardelenii (1981)
    * Buletin de Bucureşti (1983)
    * Un petic de cer (1984)
    * Căsătorie cu repetiţie (1985)
    * Coroana de foc (1990)

Cărti de Francisc Munteanu


Cum Cumpăr Cum plătesc Livrare
0 cărţi in coş
Total : 0 RON